Casa Ruiz / Momo Estudio

first_img Spain Year:  Projects “COPY” “COPY” 2008 Casa Ruiz / Momo Estudio Casa Ruiz / Momo EstudioSave this projectSaveCasa Ruiz / Momo Estudio CopyAbout this officeMomo EstudioOfficeFollowProductsWoodStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentMurciaWoodHousesSpainPublished on January 19, 2011Cite: “Casa Ruiz / Momo Estudio” 19 Jan 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardWindowsMitrexSolar WindowAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesBulbs / SpotsCocowebLighting – Compact Gallery White TracklightConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSealantsEffisusCrossing Perforations on RoofsWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosWood Boards / HPL PanelsInvestwoodValchromat Panels for Interior DesignWindowspanoramah!®ah! MotorisationHingesSaliceHinges – PactaDrawers / Filing Cabinets / ShelvesBeneStorage Partition – PORTS StorageMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses, Refurbishment•Murcia, Spain ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/104356/casa-ruiz-momo-estudio Clipboard Text description provided by the architects. The Project is born over the remains of an ancient, about 120 year old cottage. It had a popular, architectural typology of the region, this means, one floor with two spaces, facing the south, with the rooms in both sides of the central circulation and spaces of chambers and under covers in the upper floor. Save this picture!For taking roots with the places history, the first decision is to lean us on the remains of the ancient house. Save this picture!On the other side the demolition material is recycled for its relocation in the same height of the ground floor. Save this picture!The new executed area, where once the corral was situated, is now like an ambiguous space, without use, sensorially opened to the exterior. The selection of the peaces remaining of the demolition, depending of their sizes, lets us alter the degrees of the hollows in function of the orientation. The remaining space between this filter-skin, executed with cages of stone (were they corrals?) and the waterproof skin of carpentry allows a permanent ventilation.Save this picture!planProject gallerySee allShow lessArchitecture City Guide: Los AngelesArticlesOMA Developing a New Vision for Transit Authority in Hong KongArticles Share Architects: Momo Estudio Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/104356/casa-ruiz-momo-estudio Clipboard Houses Save this picture!+ 11 Sharelast_img read more