Inverted Warehouse-Townhouse / Dean-Wolf Architects

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/189160/inverted-warehouse-townhouse-dean-wolf-architects Clipboard Area:  10500 ft² Year Completion year of this architecture project “COPY” Inverted Warehouse-Townhouse / Dean-Wolf Architects Projects United States CopyWarehouse, Houses, Refurbishment•United States Year:  ArchDaily Warehouse Photographscenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/189160/inverted-warehouse-townhouse-dean-wolf-architects Clipboard Inverted Warehouse-Townhouse / Dean-Wolf ArchitectsSave this projectSaveInverted Warehouse-Townhouse / Dean-Wolf Architects Save this picture!© Paul Warchol+ 16 Share Architects: Dean-Wolf Architects Area Area of this architecture project 2010 CopyAbout this officeDean-Wolf ArchitectsOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsIndustrial ArchitectureWarehouseResidential ArchitectureHousesRefurbishmentInteriorsRefurbishmentResidentialUnited StatesPublished on December 07, 2011Cite: “Inverted Warehouse-Townhouse / Dean-Wolf Architects” 07 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in Ned Ludd Public HousePartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsBedroom furnitureFlexformMirror – EgonWaterproofing/SealantsEffisusPre-Fab System – Ecofacade Pre-fab TrueSealConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXRoller Shades – Arion Large SizedWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberTiles / Mosaic / GresiteTerrealSunscreen – Terracotta BaguettesWoodHESS TIMBERTimber – GLT BauBucheLightingLumenpulseLED Projector Lumenbeam GrandeMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Paul Warchol Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Manufacturers: HafeleText description provided by the architects. The Inverted Warehouse/Townhouse is an addition and renovation of a Tribeca loft building. The existing structure, a traditional New York warehouse covers the entire lot, consuming the exterior space traditional in domestic construction. Inverting the conventional townhouse organization recovers this coveted ground. Dissipating energy into the dark center of this converted warehouse, three double story voids animate the missing “garden” of the townhouse providing light, air, and visual contemplation. Save this picture!Floor PlansRecommended ProductsWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridBulbs / Spots / Wall LightsJUNGLight Switch and Light – Plug + LightDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacBulbs / Spots / Wall LightsAxolightWall And Ceiling Blackspot Light – FavillaAdmitting light and townhouse “garden” uses, these new spaces provide the structure for domestic life. Exterior court, reading court, and playroom are suspended into the void. Conceived as new construction built upside down into an existing building, they dissipate a radiant energy into the host. Save this picture!© Paul WarcholSelf structuring corten steel panels are suspended into the voids, their shingle style layering allowing the frameless burgundy glass to float down through the walls. The suspended corten structure extends into the double height volume of the playroom with two story shelving. Continuing the flow of dissipating energy, the downward trajectory opens the floors of the lower levels, inserting two glass floors. Framed with rolled corten sections, they connect the spaces vertically while opening them to light. Countering the downward hanging of spaces is a courtyard layer of silicone-glazed glass, which lifts delicately to the skyline. Save this picture!© Paul WarcholConsistent with the logic of inversion, the main entry is onto the fifth floor. Opening onto the tense juxtaposition of exterior and interior voids, the garden lifts to the rooftop while the stair court descends into the private spaces. Two sequences separate public and private routes through these spaces. The upward route joins the public spaces, ending in a continuous roof deck inhabiting the larger space of the city. The downward route traces the inversion into the bedrooms, playrooms, and study through the stair, culminating in the glass floors and extending a view back up through all the gardens to the sky. Save this picture!sectionProject gallerySee allShow lessThe Core Project: A Study to Vitalize the City of Sebastopol CompetitonArticlesRebuilding Japan: Lessons in Architectural Response ConferenceArticles Sharelast_img read more